Elevboende och fritid

Fritidsledarna

Med stöd från vår fritidspersonal kommer du att få ta ansvar för ditt eget boende under veckorna. Det finns alltid två fritidsledare på plats utanför skoltid som även sover på boendet från söndag kväll till fredag morgon. De hjälper eleverna till en aktiv fritid och ser till att alla mår bra och trivs.

Skolmat i toppklass!

Maten på skolan är vida känd, kanske landets bästa skolmat. Både restaurangelever och personal hjälps åt att laga maten och i matsalen serveras dagligen frukost, förmiddagsfika, lunch och middag. Ibland får eleverna privilegiet att äta 3-rätters i restaurangen och till jul får alla avnjuta Ryssbygymnasiets kända julbord.

Vi strävar efter att använda närproducerad mat och att arbeta efter ett ekologiskt tankesätt och är KRAV-certifierade. Du som elev hos oss får också ofta tillfälle att äta viltkött eftersom vi i samarbete med vår jakt- och viltvårdsutbildning tar tillvara på det kött som vi får in.

Elevboende årskurs 1 & 2 – Terminen 24/25

• Elever i årskurs 1 erbjuds elevboende i egen nybyggd lägenhet
  • Lägenheten kommer att hyras på 3 år med 10 månaders hyra per år
  • Lägenheten kommer att vara möblerad med säng, skrivbord och stol
  • Det tillkommer förbrukning av varmvatten, kallvatten och hushållsel
  • Det rekommenderas att ha en hemförsäkring
  • Lägenheten har internet men kräver egen router för trådlös uppkoppling.
  • Kostnaden för inackorderingen gäller helpension, söndag kväll till fredag eftermiddag
  • Skolan bjuder på kvällsfika

Elevboende årskurs 3

• Rummen är möblerade med skrivbord, garderob/byrå, stol, säng och madrass. Det förekommer viss skillnad på möblering.
  • Rummen har trådlöst internet.
  • Skolan bjuder på kvällsfika
BoendeHyra inkl. helpension
Lägenhet6000kr
Internat enkelrum4586kr
Internat dubbelrum4135kr
Lägenhet byn enkelrum4600kr
Lägenhet byn dubbelrum4300kr

Inackorderingstillägg

Inackorderingstillägget minskar kostnaden för boendet och beräknas på hur långt man har till skolan. Tillägget söks via CSN, se www.csn.se när eleven har påbörjat sin utbildning.  Kontakta skolan/rektor om du fått avslag på din ansökan om inackorderingstillägg så ska vi hjälpa dig! Eleven får en kopia på hyreskontraktet från skolan som skall bifogas ansökan.

Det här gör vi bland annat på kvällarna:

• Filmkväll
  • Innebandy