Matmässa 2023

Lokal mat- & mathantverksmässa, 4 mars kl. 10-15

Äntligen välkomnar vi tillbaka vår Matmässa efter flera år av pandemi!

Kom och inspireras av spännande föreläsare och lokala utställare som har försäljning hela dagen av spännande produkter, bl.a. ostkaka, drycker, kött och köttprodukter, ägg, bröd potatis, oljor, marmelader, mjöler som alla är producerade i trakten. Utställare som redan är klara och finns på plats är:

  • Kastebergs gård
  • Sjöborgen
  • Barkhults gård
  • Alfreds choklad
  • Malva gård
  • Enets marmeladeri
  • Karin och Klas-Görans biodling
  • Sällebergs gård
  • Amazing farm
  • Stenlundens hantverksbageri
  • Sunnerborg
  • Våra restaurangelever har försäljning

Under dagen finns det också möjlighet till fika och lunch – naturligtvis med lokala råvaror som tillagas av våra elever!

Program

Kl. 10.00 – ca 13.00, Workshop Robin Ask från PM och vänner 

Ta på förklädet och kom och laga en trevlig 3-rätters meny i fine dining inspiration. Robin är köksmästare på PM och vänner i Växjö. Han startade sin bana på Ryssbygymnasiet, vidare till Teleborgs slott och därefter vidare till Öland där han många år jobbade på Hotell Borgholm och drev köket tillsammans med Karin Fransson. Sedan 5 år är han tillbaka har han nu en utmaning på en av Växjös stjärnrestauranger! Ni avslutar workshopen med att äta tillsammans av det ni lagat – en måltid på högklassiga råvaror i säsong och med ”lokalt” i åtanke!

Kostnad: 350kr/person inkl. mat och recept. Föranmälan krävs och betalning sker på plats.

 

Kl. 10.00 – ca 15.00, Kockskola för dig mellan 10 och 15 år som gillar att laga mat!

Laga mat som en riktig kock i vårt nya restaurangkök tillsammans med oss. Vi tillagar olika spännande rätter och äter tillsammans.

Kostnad: 400kr/person inkl. mat, recept och fika. Föranmälan krävs och betalning sker på plats.

 

Kl. 10.30 – ca 11.15, Matrevolution 2023 med Carolin Davidsson från Stenlunden   

Kom och lyssna till Carolin från Stenlundens hantverksbageri utanför Ljungby som kommer att prata om framtidens och dåtidens matvanor och vad produkter vi köper i en livsmedelsaffär egentligen innehåller.

Fritt inträde i mån av plats.

 

Kl. 13.30 – ca 14.30, Chokladprovning och föreläsning med Alfred Kulling

Alfreds Marzipan och praliner ligger i Långstorp, Rydaholm. Nu kommer han till Ryssbygymnasiet där ni har möjlighet att få lära er mer om choklad, höra Alfred berätta om sin verksamhet och 40 åriga erfarenhet inom yrket. Samt även en chokladprovning med de hemgjorda pralinerna och marsipanen.

Kostnad: 150kr/person. Föranmälan krävs och betalning sker på plats.

 

Kl. 13.30  – ca 14.30, Föreläsning och ölprovning med Heavy MetAle och Snörsjö hantverksbryggeri

Gör som rockstjärnorna i Saxon, Opeth, Shinedown, Hardcore Superstar, Crashdiet m.fl. Kom och prova rock’n’roll öl från de småländska skogarna. Thim Lagerstig håller en ölprovning och berättar om deras spännande koncept där ni också får smaka 6 olika öl.

Lokalt produktion och Nationellt Distribution.

Kostnad: 295kr/person. Föranmälan krävs och betalning sker på plats.

 

Föranmälan till workshop/föreläsningar samt frågor hänvisas till Annika Fornander

annika.fornander@ryssbygymnasiet.se

0372-408 43 eller 0707-38 8232