Skoladministratör

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en bred och varierad tjänst där fokus ligger på administrativa uppgifter vilket bland annat innebär bokföring, fakturering, hantering av register, betygshantering, lönesystem och diarieföring. Även rapportering av resultat och statistik till olika myndigheter.

Du kommer att ha en naturlig kontakt med elever och deras vårdnadshavare eftersom du i många fall är den första de möter när de kontaktar skolan. Du förväntas aktivt bidra med utvecklingsarbete för skolan och vi önskar att du har förmåga att ställa upp och vara behjälplig i alla frågor du möter och där det behövs. Med ett leende!

Du kommer vara en av två skoladministratörer på skolan där ni gemensamt ansvarar för att fördela arbetsuppgifterna er mellan

Vi söker dig som

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av bokföring och andra administrativa arbetsuppgifter, med fördel inom skolmiljö men inget krav. Det är en självklarhet för dig att arbeta med datorn som arbetsredskap och du har lätt för att hantera olika system och kan snabbt tillägna dig kunskap inom nya system. Har du erfarenhet av Microsoft 365, VISMA-ekonomi, Skola24, Schoolsoft, Crona lön, så är det meriterande. Det är också meriterade om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom skoladministration.

Som person är du serviceinriktad, flexibel och social. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer på arbetsplatsen och du har en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du kan strukturera och planera ditt arbete självständigt samt prioritera bland dina arbetsuppgifter när det behövs. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har hög social kompetens, god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och har ett professionellt förhållningssätt och bemötande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Övrig information

– Sista ansökningsdag: 2021-10-06 (vi hanterar ansökningar i den takt de inkommer)

– Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

– Omfattning: Deltid 80 % eller efter överenskommelse

– Tillträdesdatum: 2022-01-01 eller efter överenskommelse

Läs mer och ansök på Arbetsförmedlingens platsbank!