Sök till oss!

Friskola – du kan söka till oss var du än bor i landet!

Om du uppfyller dessa 3 kriterier är du behörig till våra program och har en stor chans till en plats hos oss:

1. Du har sökt oss i förstahand
  2. Du är godkänd i Svenska, Matematik och Engelska
  3. Du är godkänd i fem andra ämnen

Antagningsdatum

Gymnasieval 12 jan-15 feb

Eleven ansöker via sin hemkommuns antagningssystem. Datumen kan skilja mellan olika kommuner och eleven utgår alltid från sin egen kommuns datum.

Preliminär antagning: 8 apr

Omval: 11 apr – 10 maj

Om eleven väljer att göra ett omval under den här perioden kommer valet ändå att prioriteras lika högt som om det gjordes under första valperioden.

Slutlig antagning: Omkring 1 juli

Elever inom Ljungby och Markaryds kommun får antagningsbesked via webb. Övriga elever får besked via post. Antagna elever får, i samband med den slutliga antagningen, hem ett välkomstbrev med vidare information om gymnasiet.

Reservantagning: 1 aug – 9 sep

Om en elev tackar nej till en plats hos oss, kan vi om möjligt ta in reserver. Reserverna tas då in i tur och ordning utefter meritpoäng.

Datum då skolorna tar vid antagning: 10 september

ProfilAnsökningskod
Jakt & viltvårdNBNATJVR
Jakt & skogsvårdNBSKGJSR
NaturturismNBNATNTR
SkogsbrukNBSKGSBR
Naturvetenskap - JaktNBNATNJR
Naturvetenskap - NaturturismNBNATNNR
Naturvetenskap - SkogsbrukNBSKGNSR
Restaurang & livsmedelRLKOK00R
IntroduktionsprogrammetSamma som nationellt program

Frågor?

Om ni har några frågor är ni varmt välkomna att höra av er till oss! Vår studie- & yrkesvägledare ansvarar för vår egen antagning och har därför den senaste informationen.