Sjukanmälan

Rutiner för sjukanmälan

1. Elever som är sjuka ska via vårdnadshavare anmäla detta per telefon mellan kl. 06.00-08.00 till skolans växel 0372-40800 val 4. (sjukfrånvaro som ej rapporteras registreras som oanmäld frånvaro). Skolsköterskan kan efter bedömning komma att återkoppla till vårdnadshavare per telefon.
  2. Elev som blir sjuk under skoldagen anmäler detta med besök på skolans expedition återföljt av sjukanmälan från vårdnadshavare.
  3. Skolsköterskan gör under förmiddagen sjukbesök hos elever som bor på skolans internat. Vid behov är hon behjälplig med medicin och transport till vårdcentral i Ljungby.

Ryssbygymnasiets sms-tjänst om elevers frånvaro

Tjänsten innebär att man erhåller en SMS–avisering när en elev har varit oanmält frånvarande under dagen. Integration sker med frånvarosystemet i Skola24 och är helt automatiserad och kostnadsfri för er.

Enligt skollagen är skolan skyldig att meddela vårdnadshavare om ev. frånvaro samma dag som den sker.

Registrering för SMS-tjänst sker automatiskt via anhörigformulär vid skolstart i åk 1.