
Ryssbygymnasiet deltog i Årets kockelever
Ryssbygymnasiet var ett av åtta lag som tävlade i tävlingen årets kockelever som ägde rum i Stockholm förra vecka.
Detta efter att i våras kvalificerat sig från en av flera deltävlingar som hölls på Ryssby gymnasiet.
Tävlingsuppgiften var att laga en salt och en söt rätt med fyra tallrikar av varje. Lagen hade skapat rätterna och recepten innan och hade sedan två timmar på sig att laga upp och servera rätterna till juryn som bl.a. bestod av Årets kock 2018 David Lundqvist och Årets kock 2017 Johan Backeus samt tävlingsledare Ulrika Brydling .
Rätter hade tema skog och Småland med närproducerade råvaror. Köttet har skjutit och styckats av jaktelever på Ryssbygymnasiet. Rådjursracks med variation på rotselleri , smörstekta kantareller, äpplesyrade björnbär och en rödvinssås med björnbärspure .
Tjejerna levererade sina rätter och var nöjda och stolta även om det denna gång inte räckte hela vägen till pallen.
Redan 17 oktober hoppas de att tävla igen i den småländska tävlingen Lejonkampen som äger rum på Ryssbygymnasiet. Detta då skolan vunnit förra årets tävling .
Ann-Maria och en annan klasskamrat ska även tävla senare i höst i Frankrike i Olivier Roellinger Contest.