Kockelever invigde det nya metodköket

I samband med årets sommarläger så invigdes Ryssbygymnasiets nya Metodkök av kockeleverna.

I februari berättade Johan Granlund, Restaurangchef på Ryssbygymnasiet att de skulle lägga lite extra krut på den praktiska undervisningsmiljön och därför installera ett nytt metodkök på skolan. En investering i miljonklassen och en av de större skolan gjort de senaste åren.

Köket under konstruktion

Arbetet med det nya köket har pågått under senare delen av vårterminen och sommaren. Lagom till årets sommarläger var det premiär vilket gladde eleverna på det fullbokade kocklägret.

Metodköket erbjuder många små kök i själva köket där det går att arbeta med allt från grunderna till det mer avancerade inom gastronomin som kockar använder sig av i det verkliga arbetslivet. Med 3 toppmoderna kök på skolan så ger det förutsättningar för att bedriva en utbildning av väldigt hög klass.

Inom kort startar också en ny termin för gymnasieleverna och i år är det rekordmånga som börjar i årskurs 1 vilket är väldigt kul och ett bevis på att vi gör väldigt mycket rätt berättar Johan Barrdahl, VD på Ryssbygymnasiet. Det nya metodköket är bara en av nyheterna på skolan denna termin. En annan nyhet är att Ryssbygymnasiet går över till att använda Haldor Education som skolplattform. Haldor Education är en samling pedagogiska tjänster som är helt integrerade i Teams. Elever och lärare kan arbeta helt i Teams vilket förenklar skolvardagen och sparar tid som istället kan läggas på undervisning.