Våra elever deltar i Lejonkampen 2020

För 22 året i rad arrangeras på lördag finalen i kocktävlingen Lejonkampen. Syftet med tävlingen är att framhäva småländskt mathantverk och höja ambitionsnivån på matlagningen. Årets tävling hålls den 17 oktober på Ryssbygymnasiet, vilka stod som förra årets vinnare!

Lejonkampen är en elevtävling för restaurangskolor i Småland som arrangeras av Svenska Kockars Förening i Småland.

Tävlingen går ut på att samtliga lag skickar in recept på en trerättersmeny med förutbestämda huvudråvaror. Menyn tillagas under 2,5 h och presenteras sedan för en jury som efter övervägande utser vinnaren!

I årets tävling deltar två lag från från Ryssbygymnasiet och två lag från Kungsmadskolan i Växjö.

Ryssbygymnasiet har med sig; Johan Hansson, Sara Paulsson och Wilma Johansson från R19 och Anna Tille, Ann-Maria de Vries och Erik Nilsson från R18.

Ryssbygymnasiet – Vinnare 2019

”En välbalanserad meny med höga smaker från det småländska höstskafferiet, samt vackert presenterat och ett bra lagarbete”. Så löd juryns ord när de korade Ryssbylaget som vinnare i Lejonkampen 2019.

Meny 2019

Förrätt: Gråärta, rotfrukter och kantareller.

Varmrätt: Vildsvin på olika sätt med rotselleri, beta, tomat och trattkantareller.

Dessert: Hallon, citron och vanilj