
Ryssbygymnasiet elever fortsätter att skörda framgångar
Det är en av världens bästa skolor för vidareutbildning inom gastronomi.
Hampus Olsson och Joel Hägg som går årskurs 3 på Ryssbygymnasiet att tidigare skickat personliga brev med motivering om varför just de skulle få chansen tillsammans med 14 andra elever från hela Sverige.
Hampus Olsson
Efter besöket på skolan i Schweiz åkte Joel Hägg vidare till Frankrike där restaurangläraren Annika Fornander mötte i Paris för vidare resa till Dinard i Bretagne. Där väntade OLIVIER ROELLINGER -contest Ethic Ocean för Joel som en av 11 tävlande. Detta är en internationell tävling i hållbart fiske där Joel var den enda av de tävlande utanför Frankrike.

Joel Hägg
Tävlingen bestod både av att laga en restaurang-rätt på 2,5 timmar samt en snabb hemma-rätt på 30 minuter, båda med fisk . Utöver det fick Joel hålla en muntlig presentation av sitt val av fisk i hållbarhet syfte. Stor del av bedömningen i tävlingen lades på presentationen.
Joel nåde ingen pallplats men gjorde fantastisk bra ifrån sig och fick bra feedback av domarna.
En stor utmaning i ett land där man inte gärna talar engelska!
Övriga elever är ute på sin avslutande praktik under sju veckor och snart är det dags för nästa elev att tävla. Denna gång är det Wilma Johansson i årskurs 3 som ska till Stockholm och tävla i Gastronomi Sverige Commis Award 2022 den 7 april. En tävling i syfte att lyfta kvinnliga kockar.